Izvor: B92

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Svetske turističke organizacije (UNWTO) Marsiom Favilom o unapređenju saradnje Srbije i UNWTO i istaknuto je da je ta organizacija spremna da podrži razvoja velnes i spa turizma u Srbiji.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Favila je čestitao Ljajiću na rezultatima koje Srbija postiže u oblasti turizma, s obzirom na to da godišnji rast Srbije u ovoj oblasti od 10 odsto, u značajnoj meri premašuje svetski prosek koji iznosi četiri procenta.

Favila je dodao da mere za jačanje domaćeg turizma, kao i aktivnosti za privlačenje stranih gostiju, koje primenjuje Srbija, mogu biti dobar primer i za druge zemlje.

Ljajić je upoznao je Favilusa najvažnijim delovima Strategije za razvoj turizma, koju je ove nedelje usvojila Vlada Srbije, koja će dati osnovne smernice za razvoj ključnih turističkih destinacija i stvoriti preduslove za povećanje prometa u ovoj privrednoj grani.

UNWTO je jedan od zvaničnih organa Ujedinjenih nacija.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.