Izvor: B92

Novogodišnja rasveta u Beogradu večeras je zvanično puštena u rad. Deo lokacija na kojima je postavljeno novo praznično osvetljenje obišli su direktor „Beokoma” Darko Glavaš i direktor „Javnog osvetljenja” Aleksandar Cincar-Poposki.

Kako je naveo Glavaš, ovo je još jedan dokaz da je Beograd lider u regionu.

"Novogodišnje osvetljenje je deo 'Beogradske zime', koja će sadržati brojne manifestacije kako na centralnim gradskim ulicama i trgovima, tako i na teritoriji jedanaest gradskih opština. Staro osvetljenje će biti reparirano i deo toga će biti postavljeno na lokacijama koje gradske opštine budu delegirale za svoje programe", kazao je Glavaš.

Glavaš je precizirao i da su Sekretarijat za energetiku i Javno komunalno preduzeće „Javno osvetljenje” sopstvenim sredstvima omogućili postavljanje svečane rasvete na 51 lokaciji.

Foto: Beoinfo

On je naveo da je ovo veoma važno zbog turista i istakao podatak da već u septembru i oktobru ima dvanaest odsto više posetilaca glavnog grada. Pravi priliv turista tek se očekuje s početkom decembra, dodao je Glavaš.

Direktor „Javnog osvetljenja” Aleksandar Cincar-Poposki je rekao da je broj lokacija najveći do sada i podsetio da ih je ranije bilo 27. Ukupna instalisana snaga iznosi 950 kilovata, što je za svega dvadeset kilovata više nego lane.

Foto: Beoinfo

"Postavljeno je na hiljade elemenata, duž više od dvadeset kilometara. Oprema je nova i sva je štedljive prirode. Zahvaljujući tome, već se vidi praznična atmosfera u gradu", istakao je Cincar-Poposki.

On je naveo samo nekoliko od brojnih novih lokacija, među kojima su čitav Bulevar kralja Aleksandra, Jurija Gagarina i bulevari u Novom Beogradu. Novina su i unikatni elementi na kružnom toku kod opštine Novi Beograd i kod „Pinka”, kao i u Knez Mihailovoj.

Foto: Beoinfo

.

Foto: Beoinfo

.

Foto: Beoinfo

.

Foto: Beoinfo

.

Foto: Beoinfo

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.