Izvor: klix.ba

Bračni par iz SAD oborio je svetski rekord za najduže putovanje u jednoj zemlji nakon putovanja u kojem je prešao više od 29.500 kilometara kroz 39 država.

Greg Kaje i Heder Tompson napustili su Gilbert u Arizoni 7. jula i od tada proputovali 22 nacionalna parka, uključujući Nacionalni park Zajon, Nacionalni park Jezero Krejter i Jeloustoun, i to za 103 dana.

Oni i dalje nastavljaju svoje putovanje četvorotočkašem Subaru Outbackom, a pre odlaska Kaje je kupio nove gume, promenio ulje i kupio novi fotoaparat.

S obzirom na to da je Greg pisac, deo njihovih putovanja delom finansira i prodaja njegove knjige. Na svom putu do sada su pronašli na desetine naizgled neočekivanih turističkih atrakcija, uključujući i safari u Južnoj Dakoti ili "duh" grada Bejhorsa u Ajdahou.

U razgovoru za MailOnline Travel, Kaje je rekao da je jjedna od najboljih stvari u vezi sa ovim putovanjem bilo pokazivanje svih "kutaka i pukotina zemlje" prijateljima na društvenim mrežama, dok je Tompson otkrila da je najviše uživala u nacionalnim parkovima.

Inače, prethodni rekord za najduže putovanje na svetu u aprilu su postavila četiri muškarca koja su kroz Indiju proputovala 22.407 kilometara.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.