Izvor: B92

Prvo putovanje u inostranstvo mladog para pretvorilo se u “odmor iz pakla“ kada se ispostavilo da je hotel u kojem je trebalo da budu smešteni u Grčkoj još u procesu izgradnje.

Tobi Emerson (19) i njegova devojka Danijel Hačinson potrošili su skoro 1.200 dolara na svoje prvo putovanje u drugu državu, prenosi Daily Mail.

Ovaj mladi par iz Lankašira tvrdi da su im odmor upropastili preglasni radovi na gradolištu, nedostatak tople vode i uznemiravanje od radnika s gradilišta.

Oni tvrde da su navedeni da poveruju da će hotel biti potpuno izgrađen do njihovog dolaska, a naišli su na mnoštvo izloženih žica, nezavršenih podova i nepristojnih radnika koji su stalno zviždali.

Tobi i Danijel su smeštaj rezervisali putem agencije “Hajs putovanja“ u Redkaru u Severnom Jorkširu i zahtevaju da im se vrati novac.

“To je bio pravi odmor iz pakla. Oboje smo studenti i radili smo honorarno kako bismo skupili novac za putovanje. Bili su nam potrebni meseci! Ovo je naše prvo zajedničko putovanje, a ispalo je potpuni promašaj“, rekao je Tobi i dodao da nikada ne bi dali novac da su znali da je mesto još u procesu izgradnje.

“Kada smo stigli izgledalo je normalno, jer je bila noć. Ali kada smo ušli u sobu koja se nalazi u zadnjem delu hotela, tu su se nalazili svi radnici.“

Oni navode da čtiri dana nisu imali toplu vodu, a kada su prvi put stigli oko 23 časa, nije bilo ni hrane, a ni vode za piće, pa su odmah morali taksijem da idu u kupovinu.

Svako jutro budila ih je buka jer pola hotela nije bilo izgrađeno.

“Radnici sa potrebnim i bučnim alatom nalazili su se odmah ispred naše sobe, svuda su prskale varnice od varenja, žice su virile...“

Kada se par požalio, dobio je odgovor da ništa ne može da se uradi i ispostavilo se da su se radovi odužili dva meseca preko planiranog.

Tobi kaže da mu je mesec dana pre putovanja stigao mejl od hotela da neki sitni radovi još traju, ali da ih nikako neće čuti.

“Nikada ne bismo otišli da smo znali da su nas slagali. Mogli su da nam pošalju kasnije još jedan mejl da nam jave da radovi nisu završeni.“

S druge strane, iz hotela tvrde da su poslali mejl deset dana pre njihovog dolaska, ali da im izgleda iz nekog razloga nije stigao.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.