Izvor: B92

Indigo, jedan od najvećih indijskih avio-prevoznika, uveo je u svoje letelice “Tihe zone”, u kojima je zabranjen pristup deci ispod 12 godina.

Namenjene su isključivo biznismenima, a obuhvataće 11, 12, 13. i 14. red.

“Želeli smo da obezbedimo konmor svim putnicima koji putuju našom kompanijom. Ove zone namenjene su biznismenima kojima je potrebna tišina kako bi na miru radili svoj posao”, rekli su predstavnici kompanije.

Ipak, ovaj potez naišao je na osudu javnosti – mnogi ga smatraju diskriminatornim.

“Neka od najgorih mojih iskustava letenja avionom vezana su za odrasle, a ne decu. Pijani putnici, putnici koji se ne kupaju ili suviše gojazni putnici koji ne mogu da stanu u svoje sedište, pa počnu da me guraju. Reč je o diskriminaciji – gde joj je kraj?”, zapitala se kolumnistkinja Travelera Trejsi Spajser.

IndiGg nije prva kompanija na svetu koja je uvela zone bez dece – kompanija Skut saopštila je 2013. godine da planira da proširi biznis-klasu postavljanjem sedišta sa više prostora za noge u zadnjem delu kabine. Pristup deci ispod 12 godina je zabranjen.

“Nismo imali nameru da vređamo naše najmlađe klijente, niti one koji putuju s njima. I dalje im na raspolaganju stoje preostala sedišta”, izjavio je tadašnji izvršni direktor Kembel Vilson.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.