Izvor: B92

Milioni ljudi širom sveta posete London kako bi uživali u mnogim od njegovih znamenitosti. Ipak, ove turističke atrakcije u velikoj meri privlače i lokalno stanovništvo.

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela agencija za istraživanje tržišta YouGov, najpopularnija atrakcija među Londoncima je Prirodnjački muzej. Čak 69 odsto ispitanika izjavilo je da je posetilo mesto na kojem se nalazi oko 80 miliona različitih vrsta organizama.

Na drugom mestu liste našao se Muzej nauke (66 odsto), dok su treće mesto podelili Londonsko oko (65 odsto), Zoološki vrt (65 odsto) i Tauer bridž (65 odsto).

Odmah zatim sledi Britanski muzej (64 odsto).

Da bi olakšala pristup naučnom i kulurnom blagu, britanska vlada omogućila je Londoncima 2001. godine besplatan ulaz u većinu muzeja.

Najmanje interesovanja budi Šekspirov Gloub teatar (33 odsto), Nacionalna galerija portreta (45 odsto) i Kraljevski ratni muzej (47 odsto).

Ono što je vrlo pohvalno je da je najmanje polovina ispitanika izjavila da je posetila 14 od 20 atrakcija na listi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.