Izvor: B92

Turisti ponekad svojom nametljivošću i neprimerenim ponašanjem utiču na svakodnevni život lokalnog stanovništva. Često se nađu u smešnim situacijima, pa postanu predmet ismevanja.

Nedavni post na sajtu “Redit“ razjasnio je javno: niko ne voli nametljive turiste. "Njujork post" prenosi nekoliko zanimljivih situacija.

U Londonu, skoro svaki turista misli da je zabavno da uznemirava kraljičinu gardu ispred Bakingemske palate. Oni po pravilu stoje, bez pomeranja, ali “ako ih dotaknete, podići će pušku i uperiti bajonet direktno u vaše lice“, kako piše jedan od korisnika Redita.

Venecija je poznata kao prelepo mesto, ali se nećete lepo provesti ukoliko se odlučite da proverite da li u kanalima može da se pliva.

Drugi korisnik je napisao: “Molim vas da ne pešačite Velikim kanjonon (Kolorado) samo u helankama i sportskom brusu – promenljive temperature će vas uništiti.“ Dok drugi upozoravaju turiste da prestanu da se slikaju na oštrim liticama kako bi napravili “kul“ i “izazovne“ “selfije“. Litice nisu bezbedne i može se desiti da padnete, ili ćete oboriti kamenje koje može pasti ljudima koji su ispod na glavu."

Još jedan korisnik navodi kako turisti često imaju običaj da, na putu za Jelouston park, žele da pomaze bizone koji se obično nalaze pored puta. Kod ovakvih pokušaja, uporni turisti obično završe na zemlji, u blatu.

U Nešvilu, izgledaćete smešno ako nosite kaubojski šešir. U Amsterdamu će vas verovatno udariti biciklisti ako šetate duž crvenog puta. U Njujorku postoje velike šanse da ćete biti izgaženi ako traćite vreme na Velikoj centralnoj stanici, u vreme najveće gužve.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.