Izvor: news.com.au

U pokušaju da privuče što više turista, Severna Koreja održala je 24. i 25. septembra avio-šou na kojem su bili zastupljeni skokovi padobranom, vojne vežbe i mnogo piva.

Dvodnevni festival, koji je održan u Vonsanu, pažljivo je pripreman mesecima jer je ovaj lučki grad izuzetno popularan među kineskim i japanskim turistima.

U zgradi novog aerodroma u Vonsanu nalaze se kafei i prodavnice, a na pisti su bile izložene letelice nacionalne avio-kompanije Er Korjo.

Festival je otvorio pilot koji je helikopterom hjuz 500, modifikovanim za vojne potrebe, izvodio razne manevre, a nad uzbuđenom publikom je preleteo i ruski MiG-29 koji je pobrao brojne aplauze.

Na aerodrom Kalma, koji je nekad koristila vojska, sjatilo se na hiljade posetilaca, zajedno sa grupom stranih novinara i turista.

Severna Koreja već godinama pokušava da oživi turističku granu, ali njene napore ozbiljno ometaju međunarodne sankcije i političke tenzije u vezi sa programom upotrebe nuklearnog oružja koji sprovodi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.