Izvor: B92

Ljubičevske konjičke igre, sutra se 53. put održavaju u Požarevcu, a biće pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Predsednik Organizacionog odbora i gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao da je grad od Ministarstva turizma dobio 12 miliona dinara i da su ih odmah uložili u hipodrom koji je sada "jedan sasvim novi objekat".

"Rekonstruisali smo, koliko smo mogli, staze i tribine hipodroma, ali se nismo zadržali samo na tome, nego smo sredili enterijer, rekonstruisali staze i štale i mnoge druge prateće objekte" naveo je Spasović.

On je naglasio da je "Ljubičevo" među najstarijim ergelama u Srbiji, legat Miloša Obrenovića od 1860. godine, te je deo sredstava Ministarstva turizma upotrebljen za adaptaciju sale s trofejima i za manjež "koji posle više od 30 godina ponovo funkcioniše".

"Sada je to jedini takav objekt (manjež) u Srbiji i svi ljubitelji konjičkog sporta mogu da uživaju s jeseni i zime" istakao je Spasović.

On je dodao da se grad "odrekao kvantiteta i usmerio na kvalitet" Ljubičevskog višeboja.

"Prethodnih godina sve te prateće manifestacije opterećivale su Ljubičevski višeboj koji je izgubio smisao pa i same Ljubičevske konjičke igre koje su jedina izvorna manifestacija u Srbiji", istakao je gradonačelnik Požarevca.

Spasović je naveo da će ove godine na Ljubičevskim konjičkim igrama učestvovati više od 20 "izuzetnih stranih grla" i podsetio da prošle godine na igrama nije bilo nijedno strano grlo, a pretprošle samo jedno.

Fond nagrada je sa pet miliona dinara povećan na više od sedam miliona.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.