Izvor: Beta

Iz Gradske bašte u Zrenjaninu, uz tamburaše i zdravicu pivu u čast koju je govorio glumac Prvoslav Zakovski, krenuli su danas fijakeri sa kojih pozivari tradicionalno najavljuju "Dane piva" i toče besplatno pivo ulicama grada.

"Dani piva" počinju danas i trajaće do 28. avgusta, dan duže u odnosu na prethodne godine, uz učešće brojnih izvođača, među kojima su Zdravko Čolić, Crvena jabuka, Sanja Ilić i Balkanika, Saša Kovačević, Električni orgazam, Del arno bend, Ortodoks Kelts i drugi.

Svečano otvaranje zakazano je za večeras u 21 čas kada će uz zdravicu i vatromet na bini na Žitnom trgu rođendanski koncert održati grupa Galija.

Jedan od događaja koji Zrenjaninci izdvajaju jeste koncert Zrenjaninske filharmonije, zakazan za četvrtak, u 21 sat, na glavnom gradskom trgu - gde je održan i prošle godine pred velikim brojem ljudi.

"Danima piva" pridružio se i Aviv park u tom gradu ,gde će takođe biti organizovan program namenjen deci, kao i koncert Goce Tržan.

Tokom ovogodišnjih "Dana piva" biće organizovan prateći program - pozorišne predstave i radionice za decu, Međunarodni festival folklora "Lala", Sajam INOKOP namenjen preduzetnicima, izložbe, performansi i sportski događaji.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da se očekuje rekordna posećenost, lepo vreme i da manifestacija prođe u najboljem redu, a da se Zrenjaninci i njihovi gosti lepo provedu.

"Jer, Zrenjanin je lep grad, a Zrenjaninci su vredni i gostoljubivi ljudi", kazao je on.

Organizatori Dana piva su Grad Zrenjanin i Turistički centar iz tog grada.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.