Izvor: B92

Drugi po redu Danube Fun Fest biće organizovan od 9. do 14. avgusta u Donjem Milanovcu a u okviru te manifestacije, učesnici će se nadmetati u sportskim takmičenjima, ali i obilaziti znamenitosti tog kraja.

Kako je rečeno na konferenciji u Turističkoj organizaciji Srbije, Međunarodni sportsko-edukativni Danube Fun Fest razlikuje to što u prvi plan stavlja međunarodnu saradnju mladih, promociju zdravog načina života, aktivizam i volonterizam.

Mladi iz različitih zemalja sveta će se od 9. do 14. avgusta u gradu na Dunavu družiti, ali i učiti, nadmetati u sportovima, obilaziti znamenitosti Nacionalnog parka Đerdap i uživati u koncertima na obali reke.

Gosti iz Alžira, Azerbejdžana, Turske, Grčke, Libana, Italije, Nemačke će predstaviti svoju zemlju, ne samo na sportskim turnirima, već i na „Raskršću kultura - Cultural Crossroads" kroz hranu, običaje, ples i interesantne priče.

Predsednik Udruženja građana „Inicijativa mladih Hoću!Mogu!" iz Donjeg Milanovca i osnivač festivala Petar Jovanović rekao je da su u okviru te manifestacije planirani sportski turniri, igre bez granica, edukativne ekskurzije.

"Planirali smo izlete do Lepenskog vira, Rajkove pećine kako bi pokazali sve znamenitosti i pokrenuli turizam u našem kraju", rekao je Jovanović. Na dve lokacije su planirane žurke i koncerti i to u pristaništu gde će nastupati trubači, kulturno-umetnička društva iz Donjeg Milanovca, a poslednje večeri nastupiće i Kiki Lesendrić.

Nakon toga, poslednjih dana manifestacije muzička dešavanja biće preseljena na gradsku plažu. On je kazao da su učesnici prošle godine bili oduševljeni manifestacijom i da je bilo učesnika iz Azerbejdžana, Libana, Tunisa, Grčke, ali i drugih zemalja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.