Izvor: Beta

Tura razgledanja uz prethodnu obaveznu najavu do dva dana unapred, podrazumeva obilazak Kraljevskog i Belog dvora i dvorske crkve.

Dvorski kompleks u Beogradu biće otvoren za posetioce svakog vikenda do 31. oktobra, saopštila je u petak Turistička organizacija Beograda (TOB).

Kako se navodi, tura razgledanja uz prethodnu obaveznu najavu do dva dana unapred, podrazumeva obilazak Kraljevskog i Belog dvora i dvorske crkve, i na srpskom je jeziku.

Ulaznica je 450 dinara, a u tu cenu je uključen i organizovani autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića, a broj ljudi u grupi za obilazak ograničen je na 50.

Dodaje se da se mogu organizovati i vanredni obilasci i ture razgledanja na engleskom jeziku uz prethodnu najavu na telefon 011 306 4014.

TOB podseća da Lastin Open Top autobus vikendom vozi do Avalskog tornja, a tura do Avale obuhvata posetu Miloševom konaku i Topčiderskom parku. U oba programa, otvoreni autobus kreće sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića.

Razgledanje grada organizuje se svakodnevno od 16.00 časova, a izlet do Avale subotom i nedeljom od 10.30 časova, dok će tokom leta biti uvedeni i dodatni termini.

Cena razgledanja i izleta je 600 dinara za odrasle, 400 dinara za decu do 14 godina, dok za grupne posete važi cena od 350 i 300 dinara, u zavisnosti od veličine grupe.

Svi posetioci uz kupljenu kartu za bilo koji od dva programa Lastinog otvorenog autobusa ostvaruju pravo na 20 odsto popusta na ulaznice za Istorijski Muzej Srbije i Milošev konak, kao i pravo na besplatno krstarenje Dunavom i Savom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.