Izvor: B92

Četiri puta je veća šansa da će u ekonomskoj klasi izbiti incident ako su u avionu i putnici iz prve klase

Može da prođe čitav život da se bogataš i siromah nikada ne sretnu jer pripadnici i jedne i druge klase imaju svoje restorane, kafiće, radnje. Ali, postoji jedno mesto gde su maltene jedni pored drugih. Avion. Nigde pripadnici više i niže klase nisu tako blizu kao u avionu, a upravo to je podloga za ozbiljne sukobe koji, uz činjenicu da se dešavaju u zatvorenom prostoru, mogu eskalirati.

Nova studija pokazala je da su incidenti znatno češći u avionima u kojima zajedno lete putnici prve klase sa "smrtnicima" iz ekonomske. Razlog je inferiornost ovih drugih ljubomornih na privilegije bogataša koji u prvoj klasi imaju bolju hranu, sedišta i uslugu. Ili drugim rečima, uzrok pobune je isto što je vekovima okidač mnogih ratova i revolucija - osećaj nejednakosti. I nisu agresivni samo ekonomski "letači", već i vlasnici karte u prvoj klasi koji se osećaju superiorno što ih čini potencijalno nasilnim.

Kad je reč o brojkama, četiri puta je veća šansa da će u ekonomskoj klasi izbiti incident ako su u avionu i putnici iz prve klase. Bes je ravan onom koji izaziva odlaganje leta za devet i po sati. Istraživači su inače analizirali pet miliona letova velike avio-kompanije koju nisu želeli da imenuju. U obzir su uzeti i drugi razlozi besa, poput kašnjenja leta, pretrpanih aviona i malih sedišta.

izvor: novosti

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.