Izvor: Tanjug

Više od 19 miliona američkih turista posetilo je prošle godine Vašington, što je za milion više nego u 2014. godini i rekordan broj poseta američkom glavnom gradu.

Strani i domaći turisti su potrošili rekordnih 7,1 milijardu dolara u Vašingtonu, prema danas objavljenim podacima vašingtonskog turističkog biroa Destinejšn DC, prenosi agencija AP.

Broj domaćih gostiju je porastao za 5,3 odsto u odnosu na 2014. godinu, a njihova potrošnja je skočila za četiri odsto. Potrošnja na hotele i maloprodaju je takođe porasla, a turistički zvaničnici su naročito ohrabreni time što je potrošnja na zabavne sadržaje skočila za 2,6 odsto.

Posle terorističkih napada od 11. septembra 2001. godine i za vreme recesije iz 2007-2009. godine, broj turističkih poseta Vašingtonu je bio smanjen. U 2011. godini je, međutim, oboren rekord iz 2000. godine u pogledu poseta domaćih turista i od tada njihov broj konstantno raste.

Prema podacima Destinejšna, od turističkog sektora zavisi 74.000 radnih mesta u okrugu Kolumbija (Vašington), a ukupan broj međunarodnih turista koji su 2015. godine posetili Vašington će, kako je saopšteno, biti objavljen u avgustu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.