Izvor: express.hr

Dubai će do kraja godine dobiti kompleks luksuznih plutajućih vila koje će koštati od od 2 do 10 miliona dolara.

Dubai je jedan od najinovativnijih gradova na svetu i poznat je po fascinantnoj arhitekturi. A uskoro bi mogao postati još impresivniji.

Kleindienst Group, kompanija za razvoj nekretnina, dizajnirala je seriju luksuznih vila - Floating Seahorse. Zapanjujući stambeni kompleks plutaće Persijskim zalivom, oko 4 kilometra od obale Dubaija. Sastojaće se od 42 stana, a svaki će imati od 150 do 375 kvadratnih metara. Prostiraće se na tri sprata, a svaki stan će imati i takozvani podvodni podrum kako bi gosti mogli da uživaju u flori i fauni Persijskog zaliva.

Foto: The Heart of Europe

Gornji sprat svakog stana opremljen je mini barom, đakuzijem, kuhinjom, kupatilom i staklenim podom. Srednji sprat zamišljen je kao prostor za druženje pa se onde nalazi dnevni boravak, velika kuhinja i trpezarija. Donji, i verovatno najimpresivniji sprat jer se nalazi pod vodom, sastoji se od spavaće sobe i kupatila.

Foto: The Heart of Europe

"Stvorićemo veštački koralni greben ispod luksuznih vila, koji će biti zaštićeno područje, te će se morski konjici onde sigurno razmnožavati i živeti, a otud i naziv projekta", piše u saopštenju kompanije.

Foto: The Heart of Europe

Očekuje se da će vile biti spremne za prve goste već krajem ove godine, a uprkos visokoj ceni od 2 do 10 miliona dolara, zanteresovanih kupaca ima na pretek.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.