Izvor: Beta

U niškoj hali Čair pod sloganom "Merak nema cenu" danas je otvoren 17. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora.

Na sajmu je prisutno 130 izlagača, uglavnom sa juga Srbije, ali i iz Republike Srpske, Mađarske, Grčke, Crne Gore i Bugarske.

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić rekao je da sajam ove godine beleži rekordan broj izlagača i novu koncepciju.

"Pored aktivnog odmora sajam kao temu ima i gastronomiju. Nudimo posetiocima gastronomske specijalitete, ukuse i mirise ovog kraja", rekao je Parlić na otvaranju sajma.

On je istakao da Niš beleži stalni rast broja turista, a za poslednje dve godine ih je više za 25 odsto.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je istakao da je važno što sajam promoviše gastronomiju pošto je hrana jedan od naših najvažnijih resursa, ali na žalost mi do sada nismo uspeli da Srbiju pozicioniramo kao zemlju sa gastronomskim imidžom.

"Što se aktivnog odmora tiče to je takođe potencijal koji nismo dovoljno iskoristili, od Vojvodine koja je bogom dana za razvoj konjičkog sporta i biciklizma do Drine koja ima sve uslove za rafting i splavarenje", rekao je Ljajić.

On je najavio da će Ministarstvo trgovine ove godine finansijski pomoći održavanje džez festival "Nišvil".

Sajam turizma i aktivnog odmora biće otvoren u hali "Čair" do četvrtka 28. aprila.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.