Izvor: Lonely Planet

Stiv Voznijak, suosnivač kompanije Epl, iz prve ruke je imao priliku da vidi koliki su uticaj računari izvršili na društvo, tako da smatra da je sasvim logično da ovu konvencionalnu mešavinu tehnologije i pop kulture uvede i u Silicijumsku dolinu.

Foto: Kevin Dooley / Flickr.com

Novi Komik Kon na kojem će se okupiti svi ljubitelji naučne fantastike, fantazije i superheroja biće održan od 18. do 29. marta u San Hozeu u Kaliforniji, a Voznijak navodi da će biti drugačiji od svih prethodnih do sada.

“Ne volim da radim iste stvari kao drugi“, izjavio je 65-godišnji kompjuterski inženjer i dodao da će novi Komik Kon organizovati u saradnji sa četiri partnera.

Obožavaoci pretpostavljaju da će u tradicionalni festival prste umešati i tehnologija i tako ga podići na još uzbudljiviji nivo – očekuje se da će se u Silicijumsku dolinu u martu sjatiti oko 30.000 inženjera, preduzetnika i poznavalaca pop-kulture.

Na dnevnom redu je i panel posvećen kvantnom domenu, kao i odeljak u kojem će biti predstavljeni proizvodi tehnoloških startap kompanija, piše "Lonely Planet".

Voznijak se nada da će ovaj događaj ohrabriti pojedine inženjere i preduzetnike da razvijaju ideje koje im se u početku možda mogu učiniti čudnim ili ekscentričnim.
“Veliki deo naučne fantastike počinje kao san u vašoj glavi o tome gde biste želeli da idete, a onda tehnološki stručnjaci jednog dana sprovedu vašu zamisao u realnost. Takav je proces stvaranja”, zaključio je Voznijak.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.