Izvor: B92

Kineskinja, koja se u ponedeljak zaputila kući kako bi sa svojom porodicom proslavila Kinesku novu godinu, bila je jedini putnik na letu za Gunangdžou, zbog čega je dobila nadimak 'najsrećnija putnica na svetu'.

Dok se u Guangdžouu u ponedeljak oko 100.000 ljudi guralo na železničkoj stanici pokušavajući da napuste grad, Kineskinja Čan zabeležila je svoje nesvakidašnje putovanje na jednoj društvenoj mreži.

Ona je objavila niz fotografija na kojima su prikazani redovi praznih sedišta aviona kineske aviokompanije “China Southern Airlines“ na letu iz Vuhana ka Guangdžouu, piše "Dejli mejl".

Let je bio odložen 10 sati, tako da su se ostali putnici ukrcali na ranije letove, prepuštajući srećnoj Kineskinji svu moguću pažnju avionskog osoblja. To je učinilo da se oseća kao filmska zvezda, napisala je Čan u postu.

Kretanje velikog broja Kineza, koji pred obeležavanje Kineske nove godine putuju kući kako praznik proslavili u krugu svoje porodice, često se opisuje kao najveća ljudska migracija, a pretrpani avioni, vozovi i automobili u to vreme predstavljaju normu.

Mnogi su zato na društvenim mrežama izjavili da zavide Čan, koja je imala sreću ne samo da izbegne ogromne gužve, već i da uživa u “privatnom letu”.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.