Izvor: Lonely Planet

Uprkos predivnim plažama, zamiljivim koralnim reljefima, krševitm planinama i tropskoj klimi, turizam na Tahitiju suočava se sa sve većim padom. U čemu je problem?

Foto: Roderick Eime / Flickr.com

Sudeći prema lokalnim turističkim vlastima, jedan od razloga jeste nedostatak internet-konekcije, odnosno visoki računi koje posetioci moraju da plate za korišćenje interneta dok se nalaze na njemu.

U pokušaju da podstakne razvoj turizma, Tahiti zato planira da na svakom ćošku teritorije od oko 1000 kvadratnih kilometara uvede Wi-Fi .

“Jedan od najvećih problema je što većina turista uglavnom dolazi iz Kine, a Kinezi jednostavno ne mogu da žive bez interneta, mora da im bude dostupan sve vreme. Pošto na ostrvu nema konekcije, ovi ljudi će radije otići na neko drugo mesto”, kaže Bilal Atar iz pakistanske kompanije Wifigen koja planira da umreži ostrvo.

Internet će biti dostupan u hotelima, prodavnicama, svim naseljenim krajevima ostrva, a čak će biti omogućeni i SOS pozivi za posetioce koji odluče da se popnu na planine.

Atar navodi da će u ovaj sistem takođe biti integrisano mnoštvo aplikacija zahvaljujući kojima će turisti po prispeću na aerodrom biti pozdravljeni po imenu, saznati gde se nalazi njihovo taksi vozilo i dobiti instrukcije kako da stignu do hotela.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.