Izvor: B92

"Dani Ade Bojane" u restoranu "Sent Andrea", uz gostovanje čuvenog restorana "Ćićkova čarda" ,predstaviće specijalitete od od autohtone rečne i morske ribe, pišu Večernje novosti.

Ada Bojana, iako skrivena od pogleda i masovnog turizma, najpoznatiji je prirodni dragulj Jadrana. Sa dve strane okružena je rekom Bojanom, dok je s treće zapljuskuje najčistija morska voda.

Zahvaljujući ovom, od civilizacije izolovanom položaju i jedinstvenom prirodnom eko-sistemu, Ada Bojana nije samo omiljeno odredište turista željnih privatnosti već i pravi raj za sve one koji cene kvalitetnu rečnu i morsku ribu.

Nadaleko poznata ponuda njenih restorana sada je, zahvaljujući manifestaciji "Dani Ade Bojane", dostupna i Beograđanima.

Ovaj festival izvornih specijaliteta od autohtone rečne i morske ribe organizuje renomirani restoran "Sent Andrea" iz Zemuna uz gostovanje čuvenog restorana "Ćićkova čarda" sa Ade Bojane.

Tokom ovog jedinstvenog festivala vrhunskih gastronomskih specijaliteta, koji traje do 13. decembra, sa zemunske obale Dunava širiće se morska atmosfera, a goste će grejati čuvena riblja čorba napravljena po dobro čuvanom receptu kulinarskih majstora sa Ade Bojane. Svakog dana na trpezu restorana "Sent Andrea" stizaće i sveži ulovi lokalnih ribara sa ušća ove reke u Jadransko more, koje će na tradicionalan način pripremati šefovi kuhinje ovog restorana i njihove kolege iz "Ćićkove čarde".

Za Adu Bojanu važi ne samo da je mesto jedinstvene prirodne lepote, s najčistijom rečnom i morskom vodom, već i da atmosferom neutrališe negativne misli.

Manifestacija "Dani Ade Bojane" jedinstvenim konceptom svakako donosi ono najbolje što Ada u gastronomskom smislu nesebično daje svojim vernim gostima, istinskim hedonistima istančanog ukusa, koji joj se uvek iznova vraćaju.

Pored najcenjenijih morskih riba i plodova mora, na trpezi u Zemunu će se naći i brodet od jegulje, ulcinjske skakavice, lice, luc, gof...

izvor: novosti

foto: flickr.com/mcx83

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.