Izvor: B92

Rezervacije letova za Pariz smanjene su za više od četvrtine u nedelji nakon terorističkih napada u prestonici Francuske, saopštila je danas španska kompanija ForwardKeys koja nudi usluge za kompanije u turističkom sektoru, kao i za putnike.

ForwardKeys navodi da su rezervacije letova za Pariz pale 27 odsto u odnosu na isti period lane, posle terorističkih napada 13. novembra u kojima je živote izgubilo 129 ljudi, budući da je prva reakcija na stravične napade bilo upravo otkazivanje letova planiranih za blisku budućnost, prenosi agencija Frans pres.

Dobar deo rezervacija letova uoči predstojeće međunarodne konferencije o klimatskim promenama u Parizu takodje je otkazan, a broj novih rezervacija ne raste uobičajenim tempom, navodi kompanija.

Rezervacije letova za božićne i novogodišnje praznike u Parizu smanjene su 13 odsto u odnosu na isti period lane, a najviše je smanjen broj rezervacija iz SAD, Španije, Japana i Nemačke.

Francuska vlada i zvaničnici iz turističkog sektora još uvek nisu izneli detalje uticaja terorističkih napada na putovanja u Pariz.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.