Izvor: Telegraph

Turisti koji su odlučili da ove nedelje posete Brisel trebalo bi da izbegavaju javna mesta i prate uputstva i savete belgijskih nacionalnih snaga bezbednosti, saopštilo je Britansko ministarstvo za inostrane poslove.

Foto: Francisco Antunes / Flickr.com

Nakon nekoliko policijskih racija tokom proteklog vikenda u pokušaju da se pronađu učesnici terorističkih napada u Parizu, u Briselu je i dalje prisutan najveći stepen opasnosti za novi talas terorističkih napada, piše britanski "Telegraf".

“Napadi mogu nastupiti neselektivno, uključujući javni prevoz i mesta koja često posećuju stranci, a opasnost od napada je realna i ozbiljna", saopštilo je Ministarsvo.

Metro, škole i fakulteti u prestonici Belgije trenutno su zatvoreni, a pojedini poslodavci savetovali su svojim zaposlenima da ne dolaze na posao. Sve fudbalske utakmice i svi koncerti tokom vikenda bili su otkazani, a vrlo je moguće i da će sve turističke atrakcije uskoro budu zatvorene, ili prepune pripadnika bezbednosnih snaga.

Svi državni muzeji trebalo bi da budu otvoreni danas, dok su Muzej Orte i Atomijum zatvoreni. Listu zatvorenih muzeja možete videti ovde.

Turistima se svakako preporučuje da izbegavaju javna mesta i mesta na kojima je prustan veliki broj ljudi, poput koncerata i sličnih većih dešavanja, aerodroma, glavnih autobuskih stanica, javnog prevoza i šoping centara. Uprkos tome što nisu uvedene nikakve izmene u saobraćaj, vrlo je moguće da će ovih dana dolaziti do manjih ili većih zastoja u saobraćaju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.