Izvor: Tanjug

Oplenačka berba se održava u čast grožđa i vina, od 9. do 11. oktobra, a domaćini očekuju veliki broj posetilaca

Sve je spremno za 52. oplenačku berbu koja se održava u čast grožđa i vina, od 9. do 11. oktobra, a domaćini očekuju veliki broj posetilaca, rekla je danas direktorka Turističke organizacije "Oplenac" Topola Ljiljana Todorović.

Prema njenim rečima, uvod u manifestaciju biće 7. oktobra kada je predviđeno ocenjivanje vina i rakija, a svečano otvaranje berbe predviđeno je za petak 9. oktobar.

"Jedina novina u odnosu na pređašnje manifestacije je prijem u vinariji PIK Oplenac koja je uložila oko pet miliona dinara u proizvodnju vina. Ovo preduzeće na godišnjem nivou preradi pet miliona litara vina i planira uvećanje proizvodnje", navela je Todorovićeva u izjavi Tanjugu. Ona je istakla da će svečanom otvaranju 52. oplenačke berbe prisustvovati i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Ona je najavila brojne kulturne sadržaje poput koncerata, izložbi, a biće predstavljeni i stari zanati. Todorovićeva ističe da je ova smotra svrstana u pet najznačajnijih koje se održavaju u Srbiji.

"Manifestacija počinje u petak dečjim maskenbalom, a nakon toga na Vinskom trgu biće održana predstava za mališane, a svečano otvaranje je predviđeno za 14 časova", navela je ona dodajući da će Sajam vina, suvenira i domaće radinosti biti otvoren u 16 sati u Vinskoj ulici.

U Karađorđevom gradu od 20 časova posetioci će imati priliku da uživaju u koncertu Bilje Krstić i grupe Bistrik, najavila je direktorka.

U subotu će biti svečano otvaranje Sabora izvornog narodnog stvaralaštva na kojem će učestvovati folklorne i pevačke grupe, instrumentalisti odabrani na brojnim smotrama tokom godine u našoj zemlji.

"U 20 sati biće održan koncert Miroslava Ilića uz orkestar Miše Mijatovića", kazala je Todorovićeva.

Prema njenim rečima, u nedelju u 10 časova biće otvorena četvrta Nacionalna izložba pasa svih rasa u organizaciji kinološkog društva "Karađorđe" iz Topole, a potom će na Vinskom trgu uslediti kulturno-umetnički program.

"To su samo neki od sadržaja koji očekuju naše goste na ovogdišnjoj smotri, a Oplenačka berba biće zatvorena koncertom grupe Garavi sokak, koji počinje u nedelju u 20 časova", zaključila je Todorovićeva.

Pokrovitelji manifestacije su opština Topola i Turistička organizacija "Oplenac".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.