Izvor: Tanjug

Dani vojvodansko-bavarske kulture "Beška fest" čiji je cilj promocija Vojvodine kao multietnicke i multikulturalne regije večears počinju u mestu Beška nedaleko od Inđije.

Trodnevna manifestacije se organizuje u Beški jer to mesto ima dugogodišnju saradnju sa bavarskom opštinom Karlshuld čiji građani će i ove godine boraviti na festivalu, najavilisu organizatori.

U okviru četvrte po redu manifestacije biće održan Etno festival, Gastro fest, kulturno-umetnicki i zabavni program, Bavarian beer party i pop-rok koncerti.

U programu učestvuju vojvođanska kulturno-umetnička društva, kao i folklorna grupa i bleh-muzika iz Bavarske, navodi se u saopštenju.

U subotu 5. septembra, posetioci će moći da probaju bavarske specijalitete - bele i crvene kobasice, leberkez, bavarske perece, torte...ali i vojvođanske specijalitete - bešcansku kobasicu, švargle, džigernjače, roštilj, krofne, štrudle…

Ugovor o partnerstvu Beške i Karshulda potpisan je 2010. od kada se i neguje prijateljstvo između građana ova dva mesta.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacije opštine Inđija i Zavičajno društvo "Stara Beska".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.