Izvor: B92

Od četvrtka do nedelje, ispod kule Nebojše na Dorćolu održava se deveti po redu "Fiš fest"

Plato kod kule Nebojše ovih dana je sedište još jednog gastronomsko-muzičkog dešavanja, devetog "Fiš festa". Posle tona skuvanih jela od ribe, 50 koncerata i stotina hiljada posetilaca, manifestacija koju su 2007. pokrenuli ljubitelji Dunava postala je prava turistička atrakcija prestonice.

Velike šerpe i kazani od čak hiljadu litara spremni su za pripremu riblje čorbe i drugih đakonija. Svaki od četiri festivalska dana imaće svoju temu, pa će se tako redom smenjivati: dani sarajevske kuhinje, dunavskih čarda, mediteranskih specijaliteta, uz takmičenje VIP kuvara i završno nadmetanje u spremanju riblje čorbe i paprikaša. U muzičkom programu publiku će zabavljati Zvonko Bogdan sa tamburašima, Prljavi Inspektor Blaža i "Kljunovi"...

Raznorazni specijaliteti, kako profesionalnih kuvara, tako i onih mladih, spremaće se i u petak, prvi dan vikenda rezervisan je za mediteranske specijalitete u šerpi od hiljadu litara, dok će nedelja doneti veliko finale začinjeno koncertom nekadašnjeg orkestra Šabana Bajramovića - "Crne mambe".

Ulaz za sve posetioce je besplatan.

OBILAZAK ZNAMENITOSTI UPOLA CENE

Dok traje "Fiš fest", posetioci će imati priliku da obiđu kulu Nebojšu i rimske kamene spomenike u Barutani sa 50 odsto popusta. Za četiri dana festivala, ulaznica za kulu Nebojšu i "Barutanu" biće 100 dinara. Prvih 50 posetilaca kule Nebojše dobiće besplatnu kartu za Vojni bunker.

IGRE I KVIZOVI ZA NAJMLAĐE

Za najmlađe će ove godine u četvorodnevnom programu biti organizovane mnogobrojne prateće aktivnosti. Na prostoru šetališta kod kule Nebojše, stručni tim pedagoga osmislio je zabave u vidu kvizova i mnogobrojnih akcija pod nazivom "Deca sa Dunavom u srcu".

KONCERTI

Tamburaši (petak, 16.00)

Zvonko Bogdan (petak, 20.00)

Trevelin kets (subota, 16.00)

Vrane kamene (subota, 18.00)

Inspektor Blaža (subota, 20.00)

Crne mambe (nedelja, 20.00)

izvor: novosti

foto: flickr.com/davidseth

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.