Izvor: Beta

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić otvoriće ovogodišnju 26. leskovačku Roštiljijadu u ponedeljak, 31. avgusta, na kojoj se očekuju brojni gosti iz Srbije i inostranstva - najviše iz Bugarske i Makedonije.

Portparol Turističke organizacije Leskovca Tina Stojanović rekla je agenciji Beta da će Ljajić u večernjim časovima svečano otvoriti Roštiljijadu, koja će se na Širokoj Čaršiji, odnosno duž Bulevara oslobođenja u centru grada odvijati do 6. septembra.

U centru Leskovca se vrše poslednje pripreme za ovaj jedinstveni festival roštilja. Danas se montira bina na kojoj će se odvijati prateći muzički događaji, odnosno, koncerti poznatih estradnih zvezda, a sutra stižu roštiljdžije koje su zakupile 32 štanda s baštama.

Od večeras pa sve do narednog ponedeljka, glavna leskovačka štrafta biće zatvorena za saobraćaj. Pored ukusnih specijaliteta sa roštilja, posetioci će imati priliku da prate i razna takmičenja, kao što je spravljanje najveće plejskavice "iz ruku" i najveće pljeskavice na svetu, koja je prošle godine bila teška 56 kilograma. Ovogodišnju manifestaciju pomoglo je Minstarstvo trgovine sa četiri miliona dinara.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.