Izvor: B92

Zahvaljujući svojim galerijama umetnosti, pozorišnoj sceni i inovativnom dizajnu London je proglašen najtraženijim gradom na pretraživaču Gugl.

Londonski muzeji našli su se na prva tri mesta liste najtraženijih na Guglu, a broj jedan je Muzej nauke, na drugoj poziciji je Prirodnjački muzej, a na trećoj Britanski muzej, navodi BBC prenoseći istraživanje kompanije London i partneri.

Reč je o zvaničnoj promotivnoj kompaniji britanske prestonice, a istraživanje je realizovano povodom početka jesenje kulturne sezone u Londonu.

Prema rezultatima istraživanja, na četvrtom mestu najviše pretraživanih muzeja je njujorški Metropoliten, a potom Smitsonijan u Vašingtonu.

Londonska pozorišta takođe su, kako se navodi, privukla više pretraživanja nego teatri u bilo kojem drugom gradu, a London je, inače, i grad koji je najviše tražen na Guglu radi posete.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.