Izvor: A. KRSMANOVIÆ

Autor: {"id":304339,"id_news":1021791,"name":"","surname":"A. KRSMANOVI\u00c6"}

Na Kopaoniku i Zlatiboru ovog leta odmara se više turista nego lane. Goste čekaju prijatna klima, kupanje, zanimljivi izleti i adrenalinske vožnje, pišu Večernje novosti.

Prijatna temperatura, dobar zabavni program, mnogo izbora za kupanje i odličan smeštaj, glavni su razlozi zašto su srpske planine i ovog leta među najtraženijim turističkim destinacijama.

- Ovo leto je bolje nego lane, jer imamo za 20 odsto više gostiju, a očekujemo i da će sve do kraja avgusta biti popunjeni svi smeštajni kapaciteti - kaže Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije Zlatibora. - U julu je zabeležena velika posećenost i stalno se traži još poneko slobodno mesto. U proseku, imamo po 20.000 gostiji. Sve je više stranaca, ne samo iz Republike Srpske, već i Rusa, Nemaca i Holanđana.Zlatibor i Kopaonik ovog leta beleže odličnu sezonu, pa je gotovo postala stvar prestiža da se deo odmora (ako ne i ceo) provede na jednoj od ovih planina.

“Tajna uspeha” Zlatibora je jasna - ima sve što je potrebno za savršen odmor: prijatnu klimu, zanimljive izlete i osam kupališta. Najpopularniji izleti na Zlatiboru i dalje su Stopića pećina, Sirogojno, vodopad u Gostilju i Mokra Gora. Ulaznice koštaju od 150 dinara, a ko nema svoja kola može da ode organizovano na izlet. Agencije kod autobuske stanice vode izletnike za po 900 dinara.

Pored osam kupališta, koja su krcata tokom toplih dana, adrenalinske vožnje su dodatni razlog zašto je Zlatibor najpopularnija “letnja planina”. Tornik ne radi ponedeljkom i utorkom, a ostalim danima gosti mogu da uživaju u tjubingu (70 dinara), bobu na šinama (350 dinara) i vožnji šestosedom, od 11 do 18 časova. Mogu da se iznajme bicikli (250 dinara sat) ili koriste neki od sportskih terena. Od centra do Tornika autobusi kreću u 10.30, 12.30, 15.00 i 16.30.

Nabrajanje bogatih sadržaja na Zlatiboru tu se ne završava, jer se na letnjoj pozornici svakog dana nešto dešava: koncerti, predstave, takmičenja... Raznovrstan izbor smeštaja je najveća prednost Zlatibora, pa može da se noći u privatnim kućama, u hotelima po ekonomskim cenama ili u luksuznim apartmanima, ali i u kampu.

Kopaonik je naročito bogat adrenalinskim sadržajima, a za sve vožnje “Skijališta Srbije” i na Zlatiboru odobravaju popust od 20 odsto.

- Srpske planine su ovog leta definitivno najtraženija turistička destinacija, što pokazuje broj poseta i ostvarenih vožnji u našim centrima - kaže Ana Jovanović iz “Skijališta Srbije”. - Kopaonik i Tornik na Zlatiboru nude pravi porodičan odmor na prijatnim temperaturama, a uz to i odličnu zabavu i aktivan odmor. Turistima koji se odluče da provedu odmor u nekom od naših planinskih centara nudimo mnogobrojne popuste u okviru “top samer vikenda”, a donosiocima vaučera iz akcije “Moja Srbija” odobravamo 20 odsto popusta na cenu zabavnih sadržaja.

Ko nema vaučer ipak treba da iskoristi preostala dva “samer top vikenda”. Drugi počinje danas (30. jula) i traje do nedelje, 2. avgusta, a svi turisti koji posete Kopaonik ili Tornik na Zlatiboru moći će da ostvare 15 procenata popusta na cenu karata za neke od mnogobrojnih sadržaja. Poslednji “samer vikend” počinje 27. avgusta.

Izvor: novosti.rs.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.