Izvor: Novosti

Kotor, a posebno njegov stari grad, uveliko su na meti turista. Mahom onih u tranzitu, ali i onih koji se odmaraju u manjim mestima kotorskog zaliva, pišu “Večernje novosti”.

Posebno interesovanje vlada za obilazak mnogobrojnih spomenika kulture i šetnju atraktivnim gradskim bedemima iznad kojih "stražari" tvrđava San Đovani.

Prema podacima turističkih organizacija u periodu od 1. aprila do 30. juna bedemima starog grada prošetalo je 23.000 turista, ili 8.000 više nego lane u isto vreme. Ovih dana dnevno bedemima prošeta u proseku 400 turista.

Ulaznica za šetnju bedemima je 3 evra. Posebna atrakcija je posmatranje dela zaliva i slikanje na tvrđavi San Đovani. Ko hoće detaljnije da razgleda predeo može koristiti panoramski dvogled, a za to treba izdvojiti evro.

Glavni posetioci drevnog bokeljskog grada i zidina koje ga okružuju su turisti koji stižu u kotorsku luku na velikim kruzerima. Nautička sezona je rano počela i veoma je dobra. Ogromni putnički brodovi se smenjuju.

U kotorskoj opštini nalazi se gotovo 40 odsto sakralnog i uopšte kulturno-istorijskog blaga Crne Gore. Mnogobrojni turisti, koji se odmaraju i u drugim mestima Boke kotorske, ali i južnije u Budvi, Miločeru, Svetom Stefanu i Petrovcu u velikom broju stižu najčešće na jednodnevni izlet baš u Kotor.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.