Izvor: Tanjug

Biciklisti iz Kragujevca, posle četiri dana maratonskog pohoda, u kojem su učestvovale i osobe sa invaliditetom, stigli su danas oko podneva u Mostar.

Učesnici ove jedinstvene međunarodne sportske manifestacije koja se održava 12. godinu pod nazivom "Tandem biciklistički maraton", iz Kragujevca su krenuli 22. jula.

U ovom maratonskom pohodu tandem biciklista iz kluba "Radnički", rekreativaca i slabovidih osoba, biciklisti su vozili 420 kilometara, u četiri etape. "Pri temperaturi u proseku od 37 stepena Celzijusa na svim etapama, srdačnom dočeku u svim gradovima kroz koje smo prošli, i uz male mehaničke kvare, jedan tandem i bisicklisti Kragujevca stigli su u Mostar oko podneva ", rekao je u telefonskoj izjavi Tanjugu Miroslav Aksentijević, jedan od učesnika ovog maratonskog pohoda.

Biciklisti su vozili na relaciji Kragujevac-Užice-Višegrad-Sarajevo i Mostar, gde im je domaćin preduzeće "Hidroelektrane na Drini". Organizator tandem biciklističkog maratona je paraolimpijska akademija "Junior" iz Kragujevca, a pokrovitelji su ambasada BiH u Srbiji, kao i gradovi Kragujevac i Mostar.

Generalni sekretar akademije "Junior" Goran Nikolić je u izjavi Tanjugu, uoči starta biciklističkog maratona, rekao da je cilj tog pohoda unapređenje prekogranične saradnje.

"Za 11 godina maratonskih pohoda na relaciji Kragujevac-Užice-Višegrad-Sarajevo-Mostar, tandem biciklisti su pokrenui brojne inicijatve koje su dale doprinos obnavljanju prekogranične regionalne saradnje i pokretanje niza projekata od izuzetnog značaja za položaj osoba sa invaliditetom koji su u našem region znatno zastupljena populacija", rekao je tada Nikolić.

Tandem biciklisti će i ove godine prisustvovati tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u Mostaru.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.