Izvor: Beta

Na zemunskom keju danas se održava regionalni turističko-ekološki Blu vik festival posvećen reci Dunav, koji organizuje Denjub kopetens centar (DCC), zajedno s partnerskim organizacijama iz Srbije, Rumunije i Bugarske.

Festival obuhvata tri povezana događaja koji se organizuju u nedelji u kojoj se obeležava Dan Dunava, 29. junu, i to "Blue Rowing" u Beogradu, "Bike Fest" u Kladovu i u Drobeti Turnu Severin u Rumuniji.

Cilj festivala je promocija aktivnog turizma na Dunavu, prirodnog okruženja i kulturnog nasleđa jedne od najvažnijih evropskih reka.

"Blue Rowing" se u Beogradu po drugi put organizuje u partnerstvu sa organizacijama "Wild Serbia" i Supernatural i sa Turističkom organizacijom Beograda.

Tokom događaja na zemunskom keju, do 19.30, mlađi posetioci će moći da učestvuju u radionicama za decu posvećenih biljno-životinjskom svetu Ratnog ostrva, ekologiji i različitim kulturama dunavskog regiona.

Stariji posetioci će imati priliku da se priključe jednoj od tri besplatne kajak ture koje će biti organizovane tokom dana, ili se uz DJ-a Dušana Kačarevića opuste pored Dunava u kutku za odmor, ili saznaju više o turističkoj ponudi dunavskih gradova u Srbiji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.