Izvor: Tanjug

Karavan "Moja Srbija" koji promoviše turističku ponudu Srbije, stigao je danas u Novi Sad gde je na glavnom platou najlepše dunavske plaže - Novosadskom štrandu održan prezentacija turističkih kapaciteta kojima raspolaže Srbija.

Početku novosadske prezentacije karavana prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je nakon obilaska štandova izlagača i razgovora sa njima istakao da i Novi Sad i cela Srbija ima značajne turističke potencijale i da treba raditi na njihovoj promociji.

"Novi Sad je svakako grad koji je prepoznao i shvatio značaj razvoja turizma. Videli smo koliko nam prethodnih godina raste kako, turistička ponuda, tako i tražnja, i koliko imamo pozitivnih efekata od razvoja turizma", rekao je Vučević.

On je posebno naglasio da je ponosan na saradnju sa Exit festivalom i sa drugim udruženjima, kao i sa hotelijerima i drugim organizacijama i pojedincima koji pomažu razvoj turizma.

"Ponosni smo na činjenicu da je Novi Sad jedan od favorita za dobijanje prestižne titule Omladinske prestonice Evrope 2018. godine, a uskoro, upravo pred početak Exit festivala organizovaćemo i sada već tradicionalnu manifestaciju - Sajam omladinskog turizma, tokom koje ćemo imati goste iz skoro svih država u regionu", kazao je Vučević.

Po Vučevićevim rečima "uzevši sve u obzir, turistička ponuda Novog Sada jeste dobra", a kako je istakao "Grad će u budućnosti još više pomagati Turističkoj organizaciji Novog Sada, a za očekivati je da to rezultira još boljim rezultatima".

Direktor Turističke organizacije Novog Sada (TONS) Branimir Knežević je rekao da je za njega čast to što se Novi Sad našao na listi deset gradova u kojima je predstavljena kampanja "Moja Srbija".

"Novi Sad je prepoznatljiv po Exit festivalu, Festivalu vina, Festivalu uličnih svirača i drugim široj javnosti poznatim manifestacijama, ali značajan doprinos turističkoj ponudi grada daju i vinske ture i drugi sadržaji koji se svakodnevno organizuju i koji su na raspolaganju turistima koji dodju u naš grad", rekao je Knežević.

Karavan "Moja Srbija“ organizuje Turistička organiizacija Srbije, a on će proći kroz deset gradova - Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Suboticu, Kraljevo, Čačak, Užice, Leskovac i Novi Pazar.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.