Izvor: Tanjug

Promotivna kampanja "Moja Srbija", koju organizuje Turistička organizacija Srbije, od 3. juna biće realizovana u više gradova u Srbiji, a cilj je da građani bar deo godišnjeg odmora provedu u našoj zemlji.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da su naši turisti prošle godine u inostranstvu potrošili 889 miliona evra, dok je domaći devizni priliv od turizma iznosio 843 miliona evra.

"To je još uvek deficit. Naš plan je da ove godine budemo bar u blagom suficitu i da promovišemo domaći turizam, da predstavimo potencijale koja ova zemlja ima, u nameri da deo turista ceo odmor, ili deo odmora provedu u našoj zemlji", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije.

Prema njegovim rečima, ova kampanja simbolizuje jedinstvo privatnog, državnog i civilnog sektora radi promovisanja potencijala koje Srbija ima. Direktorka TOS-a Gordana Plamenac je navela da će kampanja početi 3. juna u Karađorđevoj ulici, ispod Brankovog mosta, izložbom 30 atraktivnih motiva iz prirode Srbije.

Ta izložba će biti deo Mikser festivala, rekla je ona i dodala da nakon toga kampanja kreće po Srbiji, pa će karavan posetiti Užice, Novi Pazar, Niš, Leskovac, Suboticu, Novi Sad, Kraljevo, Čačak, Kragujevac, Beograd.

"Karavan je pokretni bioskop, autobus koji putuje po Srbiji i zajedno sa asocijacijom Srbija za mlade, mi ćemo na gradskim trgovima pokušati da animiramo građane i da im pokažemo šta sve drugi delovi Srbije imaju na raspolaganju", rekla je Gordana Plamenac.

Prema njenim rečima, kampanja se završava 7. jula na Adi Ciganliji, ali će do kraja avgusta promocija biti nastavljena na televizji, pre svega u emisiji "Žikina šarenica". Kampanja će biti promovisana i na društvenim mrežama, a u javnom prevozu biće prikazivani promotivni filmovi, rekla je direktorka TOS-a.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.