Izvor: Tanjug

Četvrti Međunarodni sajam vina "Župa 2015" biće održan 8. i 9. maja u Aleksandrovcu Župskom i okupiće 120 izlagača iz Srbije i regiona, najavili su organizatori.

Na manifestaciji koju u "prestonici vina i grožđa" organizuje Muzej vinara i vinogradara, biće ocenjeno više od 250 vina.

Koordinator Turističke organizacije Aleksandrovac Boban Pribanović rekao je na konferenciji za novinare da će ta manifestacija ove godine imati najviše učesnika do sada.

Pretežan broj vinarija dolazi iz Srbije, ali su najavljeni i gosti iz Bugarske, Rumunije, Slovenije, Makedonije, Hrvatske..., dodao je Pribanović.

Pribanović je podsetio da je do sada u Župi registrovano 70 vinarija, vinogradi se prostiru na 2.600 hektara, a plan je da površine budu povećane i da to područje doživi "novu renesansu".

Boris Pejić iz Organizacionog odbora sajma kazao je da je ta manifestacija izložbenog, takmičarskog i prodajnog tipa, a biće otvorena svečanim defileom.

Ulaz na manifestaciju koja će biti organizovana u Hali sportova u Aleksandrovcu, besplatan je za sve posetioce.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.