Izvor: B92

Savršen odmor na pesku belom kao puder, u Indijskom okeanu, san svakog turiste. Najjeftiniji aranžman 1.500 evra po osobi u periodu od maja do oktobra.

Maldivi arhipelag rajskih ostrva u Indijskom okeanu, san su svakog turiste, a kao stvoreni su za zaljubljene parove. Ova egzotična ostrva s razlogom važe za najpopularnije odredište za medeni mesec. Jer, tirkizno more, beo pesak kao puder, senke palmi i laki povetarac idealni su za savršen odmor.

Ipak, ova destinacija nije “idealna” za prosečan srpski džep: neophodno je da imate najmanje 1.500 evra za aranžman po osobi. Najjeftinije je u periodu od maja do oktobra, a najskuplje zimi. Avion i smeštaj u hotelu s pet zveždica u “ol inkluziv” aranžmanu staju od 1.500 evra, a boravak u apartmanima iznad mora od 3.000 evra po osobi.

Maldivi su i mesto na kojem ne mora da se leži na plaži po čitav dan. Pošto ima više vode nego zemlje, Maldivi obiluju vodenim sportovima. Svaki hotel, odnosno ostrvo, ima sportski centar. Ovde se igra vaterpolo, surfuje, skija na vodi, plovi kajakom ili katamaranom, leti kajtovima i parasejlom, vozi džet-ski... Maldivi su meka za ljubitelje podvodnog sveta. Pošto se prelepi korali nalaze već na dubini od tri metra, da biste uživali u pogledu na ribice poput “klovna”, “doktora” ili “napoleona” ne morate da bude vrsni ronilac. A oni koji vole adrenalin uživaće u ronjenju sa ajkulama, ali u kavezu.

Najzanimljiviji izlet je odlazak do glavnog grada Male, gde se nalaze slikovita riblja pijaca, radnje s dijamantima, džamija sa zlatnom kupolom, predsednička rezidencija i parlament.

Turisti vole i da obiđu lokalna sela, jer tamo mogu da se kupe najzanimljiviji i najjeftiniji suveniri od drveta, pareo marame i korpe. Muškarci koji vole da pecaju ovde će uživaće, a uhvaćene sabljarke obavezno se služe za večeru. Takođe, pogled na Maldive iz hidroaviona predstavlja nezaboravno iskustvo.

KAKO ODABRATI HOTEL

MALDIVI se dele na severni i južni atol, i na oba se nalazi po aerodrom, odakle se turisti gliserima prebacuju do hotela.

Glavni grad Male smešten je tačno na sredini. Na svakom ostrvu nalazi se po jedan hotel. Inače, hotel treba birati prema interesovanju: za vodene sportove, izlete, romantičan odmor... Većina hotela nudi odličnu hranu po principu “sve uključeno”, jer je nemoguće hraniti se van hotela. Ko putuje porodično treba da odabere hotel sa animacijom za decu, jer je većina smeštajnih jedinica namenjena parovima.

foto: flickr.com/Hiroyuki-H

foto: flickr.com/Mohd Althani

foto: flickr.com/Mark Hodson Photos

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.