Izvor: B92

Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora biće otvoren sutra u Sportskoj hali "Čair", a ceremonija je zakazana za 12,00 časova, saopšteno je danas iz Turističke organizacije (TON) iz Niša koja je organizator manifestacije.

Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora biće održan od 2. do 4. aprila, a u sklopu te manifestacije biće održana i konferencija o avanturističkom turizmu i aktivnom odmoru u prirodi sa temom o razvoju i unapređenju avanturizma u Srbiji, saopšteno je iz TON-a.

Aktivan odmor postaje sve popularniji vid turizma u svetu i u Srbiji, pa je veliki deo izlagačkog prostora namenjen prezentaciji klubova i udruženja koji se bave aktivnim odmorom i ekstremnim sportovima, navode iz TON-a koji je organizator manifestacije po 16. put.

Posetiocima će biti prezentovani programi planinarskih tura i trka, regata, raftinga, dzip safarija, paraglajdinga, speleologije, ronjenja, planinarskog biciklizma i slobodnog penjanja, navode organizatori. Na sajmu će biti u ponudi aranžmani turističkih agencija za predstojeću letnju sezonu sa sajamskim popustima, a biće organizovane i prezentacije iz turističke ponude Mađarske, Grčke, Republike Srpske, Crne Gore i banja u Srbiji.

Organizator podseća da je prošlogodišnji sajam održan u dobroj poslovnoj atmosferi, a svoju ponudu predstavilo je 118 učesnika iz zemlje i inostranstva. Na konferenciji koju organizator najavljuje za drugi dana sajma biće predstavljeni programi iz oblasti planinarskog trčanja, planinarenja, speleologije, posmatranja ptica, a biće predstavljeni uspešni lokalni projekti. Svoja iskustva učesnicima preneće predstavnici iz Bugarske i USAID-a. Organiztori konferencije su Turistička organizacija Srbije i TON.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.