Izvor: B92

Čačani će sledećeg utorka imati priliku da se upoznaju sa skrivenim znamenitostima i zanimljivostima juga Afrike.

Novinar nedeljnika “Vreme” Momir Turudić, kako je danas najavljeno iz čačanskog Doma kulture, održaće predavanje “Južnoafrička Republika i Svazilend, zemlje duginih boja”, na kojem će predstaviti čari ove dve države.

Malo je predela u svetu po kojima je Tvorac prosuo skoro sve lepe stvari koje postoje na planeti. Obale ovih zemalja zapljuskuju dva okeana, krase ih šumovite visoravni, impresivni kanjoni, pustinje, tropske prašume, iza koji se pružaju beskrajne peskovite plaže, uz svako moguće zamislivo bogatstvo u utrobi zemlje, navodi se u pozivu na predavanje.

Spoj egzotičnog biljnog i životinjskog sveta u Nacionalnom parku Kruger, opuštanje na zlatnim plažama Mozambika, poseta udaljenim Zulu plemenima i modernim gradovima, uzbuđenje, zabava, oduševljenje i nadahnuće su čari Afrike od kojih zastaje dah, i koje će biti predstavljene publici u Čačku.

Predavanje će biti održano u utorak 31. marta, u holu Doma kulture u Čačku.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.