Izvor: Tanjug

Najbolja turistička destinacija jugoistočne Evrope je Grčka, najbolje turističko mesto u regionu je Opatija, dok je Beograd šampion kulturnog turizma, odlučio je danas žiri Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva SACEN International.

Šampion zdravstvenog turizma je "Merkur" iz Vrnjačke Banje, sportskog je Banja Luka, Ohrid kontinentalnog, a Brzeće omladinskog turizma za prošlu godinu.

Hotelski edukativni centar Miločer proglašen je za najbolji trening centar u regionu, dok je priznanje "Zlatna čaša gostoljublja" otišla u slovenački Portorož.

Priznanje "Zlatno turističko srce" dodeljuje se i zaslužnim pojedincima, a ove godine pripalo je Hamidu Hadžiću iz Sarajeva, kao internacionalnom vitezu kulinarstva jugoistočne Evrope i reporterima Bojanu Panduroviću iz Beča i Mihajlu Berčeku iz Novog Sada.

Specijalno priznanje, povodom 55 godina postojanja u manifestacionom turizmu regiona biće uručeno u Guči Nacionalnoj asocijaciji turističkig agencija YUTA za više od 60 godina agencijskog poslovanja.

Manifestacija "Mimozafest" u Herceg Novom je najbolja turistička manifestacija jugoistočne Evrope, dok je najboji restoran "Šešir moj" u Skadarliji u kojem će 24. aprila biti održana svečana dodela tih priznanja.

Izbor najboljih u turzimu održan je u okviru akcije "Birajmo najuspešnije u turizmu jugoistočne Evrope 2014", a pobednici će dobili priznanja "Zlatno turističko srce jugoistočne Evrope".

Turistička patrola SACEN u prošloj godini obišla je Srbiju, Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Tunis, Maltu, Grčnku, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.