Izvor: B92

Tim mladih Beograđana je nedavno lansirao sajt koji funkcioniše kao savetnik za putovanja i prevoz, uz pomoć koga ćete saznati sve o taksi uslugama u više od 300 svetskih metropola.

Sajt MyWorldTaxi možete pogledati ovde.

Tim mladih Beograđana je prethodnih osam meseci radio na tehnološkom razvoju projekta, kao i na prikupljanju tačnih i proverenih podataka o taksi službama u svim većim svetskim metropolama. Stupivši u kontakt sa više od 6.000 lokalaca u gradovima od Njujorka, preko Buenos Ajresa do Tokija, kreirali su najveću bazu podataka o taksi službama na svetu i ovim napravili nezaobilazni priručnik za svakog ozbiljnog svetskog putnika.

Trenutno na sajtu možete videti koje su to registrovane taksi službe u 300 svetskih gradova, koje pogodnosti svaka od ovih taksi službi pruža (da li vozači govore engleski jezik, postoji li mogućnost plaćanja kreditnom karticom, da li su vozila opremljena WiFi urađajima, da li se naplaćuje prtljag itd.) i odlučiti se za taksi službu koja vam najviše pogoduje. Svaka taksi služba ima svoju ocenu dodeljenu od korisnika te možete videti koje su službe najpouzdanije i najbolje rangirane. Isto tako, i vi možete rangirati svaku taksi službu koju ste i sami koristili.

Na ovom sajtu takođe imate priliku da pročitate lokalne savete koje treba imati na umu pri korišćenju taksija, skreće se pažnja na potencijalne prevare i načine kako da ih zaobiđete, a osim svega toga, na raspolaganju vam je i kalkulator cena, u koji možete uneti početnu i krajnju destinaciju, odnosno adresu u nekom gradu, a on će vam reći koliko će vas koštati vožnja, pa vas niko ne može prevariti, s obzirom na to da ste unapred obavešteni.

Ono što je različito kod ovog, u odnosu na druge taksi servise jeste to što tim smatra da aplikacije koje konkurišu tradicionalnom konceptu taksi službi okupljajući pojedinačne taksi vozače i rade van svake regulative i stvaraju veliki prostor za haos i anarhiju u ovoj vrsti usluga, dok je njihov cilj da u saradnji sa tradicionalnim taksi kompanijama stvore moderan i fleksibilan sistem, koji će svima doneti mnogo dobrobiti, kako službama, tako i korisnicima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.