Izvor: Tanjug

Severna Koreja ponovo će, posle više od četiri meseca, otvoriti granice za strane turiste, kojima je ulazak u tu zemlju bio zabranjen zbog straha od širenja smrtonosnog virusa ebole, prenosi Rojters, pozivajući se na predstavnike turističkih agencija i jedan neimenovani izvor.

Agencija piše da je strah od širenja ebole doveo ne samo do zatvaranja granica za strane turiste u toj zemlji već i do uspostavljanja karantina od 21 dana za strane humanitarne radnike i diplomate, koji su morali da ostanu u svojim ambasadama.

Anonimni izvor rekao je Rojtersu da je saopšteno da su zabrane na putovanja ukinute.

Iz kineske turističke agencije Korjo turs, koja vodi strane turiste u Severnu Koreju, poručuju da se danas očekuje zvanična objava o ponovnom otvaranju granica.

Jedan od osnivača te agencije Nik Borner je rekao da ih je nacionalna turištička administracija u Pjongjangu pozvala jutros kako bi ih obavestila da će doći do promena u graničnoj politici te zemlje.

Rojters piše da sličnim informacijama raposlažu i u kineskoj turističkoj agenciji Ture za mlade pionire.

U Severnoj Koreji nije zabeležen nijedan slučaj virusa ebole zbog koga je u svetu do sada stradalo više od 9.000 ljudi.

foto: flickr.com/John Pavelka

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.