Izvor: punkufer.dnevnik.hr

Jedan od najpoznatijih turističkih gradova u Evropi, sigurno će biti još popularniji nakon promocije kroz hit seriju kanala HBO „Igra prestola“.

Pre dve nedelje objavljen je dvadesetšestominutni film posvećen jednom danu snimanja najpopularnije HBO serije “Igra prestola”, u kojoj Dubrovnik predstavlja King's Landing, sedište sedam kraljevstava.

Uz lokacije u Sevilji i Belfastu , deo promotivnog filma posvećen je snimanju u ovom hrvatskom gradu – na lokacijama Sv. Marije i pokraj Etnografskog muzeja Rupe, koje su prošle godine najviše i korišćene.

Fantastični kadrovi Dubrovnika koji su vidljivi u promotivnom videu još jednom su pokazali svu raskoš dubrovačkih vizura, te ponovo snažno promovisali Dubrovnik kao jednu od najvažnijih lokacija u seriji.

Tri zemlje, stotine glumaca, statista i ekipe, jedan epski dan – dokumentarac je do sad na kanalu YouTube pregledan više od milion puta.

“Nakon putovanja devetnaest novinara koje je HBO u saradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom organizovao uoči izdavanja DVD-ja četvrte sezone, produkcija HBO je dala ogroman doprinos promociji Dubrovnika” navode hrvatski mediji.

foto: flickr.com/archer10

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.