Izvor: Slobodna Dalmacija

Autor: {"id":282227,"id_news":960744,"name":"","surname":"Slobodna Dalmacija"}

Na sajmu turizma u Beogradu koji je okupio više od 1.100 učesnika iz pedeset zemalja predstavila se i bračka turistička ponuda.

Foto: Lucas Kundigraber / Flickr.com

Na štandu srpskog touroperatora Kon-Tiki promovisana je avionska linija Beograd - Brač koja će krenuti sredinom maja. Let je na rasporedu jednom nedeljno i to petkom,a leteće avion koji može prihvatiti do 80 putnika.

Prema podacima bračkih turističkih zajednica prošle godine je na Braču letovalo 2.100 gostiju iz Srbije koji su ostvarili 21 hiljadu noćenja. Očekuje se da će se taj broj povećati zahvaljujući sezonskoj čarter liniji. Konkretnih upita bilo je mnogo, a prospekti bračkih letovališta bili su izuzetno traženi, rekao je Markito Marinlović, direktor bolske Turističke zajednice.

Osim prospekata posetioci su mogli da pogledaju i reklamni turistički film o Braču, a imali su priliku i da probaju brački sir i pršut i upoznaju bračku narodnu nošnju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.