Izvor: B92

U Švajcarskoj se nalazi privatna škola čiji studenti zime provode na ski stazama, a leta na obali živopisnog Ženevskog jezera.

Godišnja školarina za institut Le Rosei je veoma velika i uopšte ga nije lako upisati.

One koji uspešno prođu težak i rigorozan proces upisa čeka život pun privilegija, prenosi news.com.au.

Institut star 135 godina nudi najbolja predavanja iz umetnosti sa najboljom opremom, koncertnu halu sa 1.000 sedišta i konjički centar sa 30 konja.

Studentima je na raspolaganju i velika jahta na Ženevskom jezeru, kao i spa centar u kome mogu da se opuste.

Iako najstarija privatna škola u Švajcarskoj naglašava da novac nije glavna stvar pri upisu, godišnja školarina tvrdi suprotno jer iznosi 175.000 dolara.

Predavanja su na engleskom ili francuskom jeziku, a studenti uče i dodatna 3 jezika.

Što se tiče objekata, škola poseduje prostorije za kompjuterske nauke, veliku biblioteku i zgradu sa 179 soba od kojih skoro svaka ima zasebno kupatilo.

Za spoljašnje aktivnosti na raspolaganju su teniski teren, bazen i golf teren.

Poznati i imućni studeti zahtevaju i visok nivo zaštite koji obuhvata pokrivenost cele škole kamerama i čuvare koji stalno patroliraju.

Humanitarne akcije su nešto što je veoma zastupljeno u ovom institutu jer uprava škole smatra da je veoma važno da imućne osobe pomažu onima koji nisu materijalno obezbeđeni.

Neki od slavnih studenata ove škole bili su i: Ranier-princ Monaka, bivši CIA direktor Ričard Helms, deca Elizabete Tejlor i mnogi drugi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.