Izvor: B92

Japanski najbolji svetlosni šou biće ponovljen ove zime sa osam i po miliona živopisnih sijalica.

Nazvan “Cveće zime”, spektakl se održava u tematskom parku Nabana no Sato, u blizini Nagoje.

“Nabana no Sato ima ogromne bašte sa cvećem, ali je malo onih vrsta koje cvetaju tokom zime. Zbog toga smo došli na ideju da organizujemo svetlosni šou koji bi imao isti efekat kao i cveće”, izjavio je portparol ovog parka Jasuo Otani.

U toku većeg dela godine Nabana no Sato je poznat kao najveći zabavni park sa velikim cvetnim trgom i restoranima okruženim baštama, a u toku zime organizuje se svetlosni spektakl koji je drugačiji svake godine kako bi se posetioci vraćali.

120 metara široki “Nijagarini vodopadi” su ove godine postavljeni tako da reflektuju polarnu svetlost i dugu koja se nazire na površini “vode”.

Atrakcija koja se najviše fotografiše je 100 metara dugačak Tunel svetlosti, sa preko hiljadu sijalica koje su poređane tako da predstavljaju ružičasto cveće lotosa i polje žutog cveća.

Park je prošle godine posetilo oko milion ljudi, a sličan broj poseta se očekuje i ove godine.

Iako popularan kod lokalnog stanovništva, malo ko izvan Japana je čuo za ovaj spektakl koji se smatra najveličanstvenijom svetlosnom atrakcijom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.