Izvor: B92

Osamdesetšestogodišnja udovica Li Vahtseter sa Floride poslušala je kćerkin savet i prodala svoju kuću kako bi postala stalna stanarka luksuznog kruzera Kristal Sereniti, prenosi app.com.

“Suprug me je uveo u svet krstarenja”, priseća se mama Li. “Tokom pedeset godina braka išli smo na 89 krstarenja, a ja sama sam bila na još sto.”

Najinteresantnije joj je bilo u Aziji, jer se dosta razlikuje od Amerike.

Ono što joj najviše nedostaje je porodica, ali se redovno čuje sa njima putem kompjutera i kad god kruzer pristane u Majami, iskoriste priliku da se i vide.

“Dan pre nego što je preminuo muž mi je rekao da ne prestanem da idem na krstarenja. Zato ja sada živim život iz bajke i bez stresa.”

Ona procenjuje da će je ove godine život na kruzeru koštati oko 164.000 dolara. To pokriva troškove kabine u kojoj živi, obroke, bakšiše, večernji ples, zabave Brodvejskog kalibra, kao i česte zabave koje priređuje kapetan, predavanja i razne dnevne aktivnosti.

Mama Li se raduje proslavi svog osamdeset i sedmog rođendana i proslavi sedam godina boravka na kruzeru Sereniti, a članovi posade su joj postali poput porodice i stalno se trude da joj u svemu udovolje.

Foto: Pixabay

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.