Izvor: B92

Srpska planina spremna za goste u novoj zimskoj sezoni. Dobra zabava i bogat noćni život privlače sve više mladih. Takođe, i porodice s decom mogu da uživaju u skijanju, sankanju, klizanju, vožnji bobom...

Nisu ove godine u zaostatku ni smeštajni kapaciteti. Mnogi obnovljeni i sređeni hoteli i apartmani jasno stavljaju do znanja da ugostitelji, hotelijeri i “Skijališta Srbije” mnogo ulažu u ovu planinu. Dobra zabava i bogat noćni život privlače sve više mladih. Takođe, i porodice s decom mogu da uživaju u skijanju, sankanju, klizanju, vožnji bobom...

“Grand”, “Anđela” i apartmani “Konaci” nalaze se na najboljem mestu za odmor i skijanje. U samom turističkom centru, pružaju direktan izlaz na ski-staze.

- Ljubitelje ski-odmora u hotelu “Grand” dočekaće vrhunski komfor i udobnost, ali i uživanje u luksuznom spa centru i kupanje u bazenu s toplom vodom, na korak od ski-staza - kaže Nikola Avram, direktor “MK Mauntin rizorta”. - Za najmlađe u hotelu “Anđela” obezbeđen je svakodnevni program animacije, uz profesionalnu brigu o deci, pa roditelji mogu da se opuste i uživaju u odmoru. Gosti apartmana “Konaci” mogu da uštede i do 50 odsto za dodatne usluge.

Sve je veće i interesovanje turista iz regiona, Rusije, Rumunije, Grčke i Turske za Kopaonik.

I dok su ugostitelji i hotelijeri zahuktali sezonu, “Skijališta Srbije” potrudila su se da srede staze za bordere i skijaše. Tako su na jednoj od omiljenih staza - Krčmaru, završeni radovi na izgradnji dve šestosedne žičare, s haubama i grejačima sedišta. Isti sistem postavljen je i na stazi Gvozdac. Pojedine staze su proširene za pet metara, a staza Gvozdac od ove sezone biće duža za 400 metara.

foto: flickr.com/luca_ontheweb

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.