Izvor: B92

Novogodišnjim putovanjima u evropske prestonice Krakov, Budimpeštu, Beč, Prag i Istanbul više od 700 mladih ljudi biće ambasadori naše zemlje i promovisaće Srbiju kao turističku destinaciju među svojim vršnjacima u svetu.

Foto: nevena kukoljac/Flickr.com

Oni će putovati u okviru akcije "Mladi ambasadori Srbije" koja ima za cilj da motiviše mlade ljude iz Srbije i dijaspore da na putovanjima širom sveta upoznaju što veći broj svojih vršnjaka, lično im predstave Srbiju i zainteresuju ih za neku od turističkih atrakcija u našoj zemlji.

"Srbija ima veliku šansu da postane jedna od vodećih omladinskih turističkih destinacija u ovom delu sveta", rekao je direktor omladinske organizacije Puzzle Group koja je pokrenula ovu akciju Dragomir Ćoso.

On je podsetio da Srbija ima nekoliko festivala koji su u evropskom i svetskom vrhu, ima zimske centre i mnoge druge sadržaje zanimljive mladim turistima a Beograd je eminentni turistički časopis "Lonely planet" proglasio za svetsku prestonicu zabave.

"Ipak, ono što svi stranci ističu kao najveću prednost turističke ponude Srbije jesu gostoprimiljivost i druželjubivost, posebno mladih ljudi, i naša je želja da taj specifični duh prenesemo što većem broju mladih u svetu i zainteresujemo ih da dođu u Srbiju", naveo je on.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.