Izvor: Tanjug

Otpravnik poslova Ambasade Malezije u Srbiji Jubazlan Bin Jusof rekao je danas da je u proteklih deset godina prosečna stopa povećanja broja turista iz Srbije koji su posetili Maleziju 20 procenata.

Foto: Andrea Ghislandi/Flickr.com

Turizam je u Maleziji u 2013. bio druga privredna grana po deviznom prilivu, posle industrije, i šesta po značaju komponenta nacionalne privrede.

"Cilj nam je da dosegnemo broj od 29,4 miliona turista i ostvarimo prihod od 22,5 milijarde evra. Malezija sa populacijom od oko 30 milona ljudi veoma je blizu toga“, naveo je Jubazlan.

On se obratio studentima i profesorima beogradske Visoke turističke škole (VTŠ) govoreći na temu "Kada je zabava ozbiljan posao - Malezija istinska Azija” u okviru manifestacije “Dan Malezije” na VTŠ.

Malezijski diplomata takođe je saopštio da će 2015. u njegovoj zemlji biti "Godina festivala“, obeležena nacionalnom promocijom jedinstvene malezijske kulture i atmosfere koje su od te zemlje i stvorile jednu od svetskih turističkih supersila današnjice.

U VTŠ je otvorena i izložba fotografija "Osetite boje Malezije"“.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.