Izvor: Tanjug

Svečano otvaranje Festivala srpskih vina i rakije i proglašenje rezultata za najbolje ocenjeno srpsko vino biće održano sutra u hotelu Kraun plaza, najavila je Privredna komora Beograda.

Festival je od posebnog značaja za nove i mlade vinarije i proizvođače rakije, koji u dva dana Festivala imaju priliku da se predstave velikoj beogradskoj publici i tako iskoriste mogućnost da osvoje tržište za plasman svojih proizvoda.

Na svečanom otvaranju Festivala, prisutnima će se obratiti i dodeliti jednu od šampionskih titula za najbolje ocenjeno srpsko vino, predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić.

Takmičenje za senzornu ocenu kvaliteta srpskih vina, odvijaće se po strogim pravilima Međunarodne organizacije za vino i lozu-OIV, sa sedištem u Parizu.

Članovi panela su priznati ocenjivači na prestižnim evropskim i svetskim takmičenjima, čime se obezbeđuje stručnost, kvalitet i nepristrasnost ocenjivanja vina na slepo.

U komori ocenjuju da to ima veliki značaj za promociju vinarstva, kao porodične delatnosti i posebno za kvalitet srpskih vina, koje ne zaostaje za svetskim. To je takmičenje jedino u Srbiji čije rezultate priznaje Ministarstvo poljoprivrede za kategorizaciju kvaliteta vina.

Festival organizuje Udruženje "Srpsko vino" u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i Pireus bankom, uz podršku Udruženja vinara i vinogradara Srbije, Udruženja somelijera Srbije i Turističke organizacije Beograda.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.