Izvor: Izvor: Tanjug

Autor: {"id":264251,"id_news":914341,"name":"","surname":"Izvor: Tanjug"}

Uspešno predstavljanje turističke ponude Srbije na kineskom tržištu, kao i uspostavljanje kontakata Turističke organizacije Srbije sa novinarima iz Kine, rezultiralo je dolaskom poznate kineske autorke putopisnih knjiga i novinarka iz Šangaja, Madam Čen u Srbiju u organizaciji TOS-a.

Kako je saopšteno iz TOS-a, ona će u Srbiji boraviti do 28. oktobra, kako bi prikupila materijal za svoju novu knjigu koja će predstaviti kulturno-istorijsko nasleđe naše zemlje sa akcentom na manastire, ali i napisala novinske članke za poznate turističke magazine u Kini - „World Traveller Magazine“ i „Travelling Scope Magazine“.

„World Traveller Magazine“ je mesečnik koji se fokusira na putovanja i ima veliki broj čitalaca širom Kine, a posebno je popularan u Šangaju i velikim gradovima jugoistočne Kine. „Travelling Scope Magazine“ je namenjen mlađoj populaciji i nudi predloge iz oblasti mode i putovanja.

Njene putopisne knjige preuzima i mobilni operater „China mobile“, čijim su korisnicima besplatne, što omogućava dostupnost knjiga Madam Čen milionskoj publici.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, turisti iz Kine u prvih osam meseci ove godine beleže rast i u dolascima od 35 odsto i noćenjima 51 odsto u Srbiji, u odnosu na isti period prethodne godine.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.